Pigghaj med ratatouille


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
480 g Pigghaj; eller annan fast
-vit fisk som piggvar eller
-hälleflundra
2 msk Olivolja
1/2 Squash; zucchini
1 Lök
1 Röd paprika
1 Gul paprika
1 Grön paprika
1/2 Aubergine
1/2 Vitlök
2 msk Tomatpuré
1 dl Vatten
Basilika
Timjan
Persilja
Potatis
Olivolja


Så här gör du:

Skär grönsakerna fint och fräs dem i oljan. Ta undan lite att garnera
med. Tillsätt tomatpuré och vatten och koka på svag värme i 15
minuter. Tillsätt de hackade kryddorna.
Strimla den skalade potatisen, ca 1 stor per portion. Stek
strimlorna till en krispig kaka i olivolja. Låt dem rinna av på
hushållspapper.
Halstra pigghajen och lägg tillsammans med ratatouille och
potatisflarnet på en varm tallrik. Garnera och servera eventuellt med
en klick vitlökssmör på fisken.

(Min kommentar VV-tips: Använd totalt 2 msk olja till fyra portioner,
minska alltså ner på oljemängden till ratatouillen, stek i en fettsnål
panna, och använd lite fett till potatisen. Använd 125 g potatis per
portion. Uteslut vitlökssmöret. Då ger detta 1 1/2 P, 1 B och 1 1/2
MF. Detta är dock inte ett viktväktarrecept från början.)
Pigghaj med ratatouille recept på  enkel och lättlagad mat.