Picadillo med färs och potatis


Antal portioner 5 Portioner

Ingredienser
100 g Bacon
1 stor Gul lök
750 g Nötfärs
1 msk Pressad citronsaft; ev det
-dubbla
1 dl Buljong
2 tsk Salt
2 Starka feferoni; ev det
-dubbla
75 g Kärnfria oliver
400 g Krossade tomater
1 dl Russin
600 g Fryst tärnad potatis
1/2 tsk Malen kummin
1 Vitlöksklyfta; ev det dubbla
2 msk Kapris
3/4 dl Valnötter
Ost; riven


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°.
Strimla baconet. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk och
glansig i lite matfett. Tillsätt bacon och färs. Låt brynas jämnt
smuligt. Strö över hälften av saltet, citronsaft och buljong. Låt
allt fräsa samman ca 5 minuter.
Finhacka feferonin, skiva oliverna. Rör ner det i färsfräset
tillsammans med tomatkross och russin. Låt allt puttra under lock ca
20 minuter. Smaka av.
Hetta upp lite matfett i en stekpanna. Tillsätt potatis, resten av
saltet, malen kummin och pressad vitlök. Fräs tills potatisen har
fått lite färg och är mjuk. Tillsätt kapris och grovt hackade
valnötskärnor.
Rör samman potatisen med färsen. Lägg allt i en smord eldfast form
och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter
eller tills osten har fått fin färg och allt är genomvarmt. Garnera
gärna med skivad lök, chilipeppar och smulad fårost så får rätten
mera färg. En stor skål sallad passar fint till.
Picadillo med färs och potatis recept på  enkel och lättlagad mat.