Petits-choux


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
50 g Margarin
2 dl Vatten
2 dl Vetemjöl; gärna bakvetemjöl
-special
3 Ägg


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°.

Koka upp vattnet och margarin i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i
taget, och rör kraftigt med trägaffel eller ev elvisp tills smeten
släpper från botten och kanter. Tag kastrullen från värmen och
tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

Bakelser (15 st): Lägg smeten i klickar på plåt täckt med
bakplåtspapper, eller gör en strut av dubbelt smörgåspapper och
spritsa ut avlånga bakelser på bakpappersklädd plåt.

Små petits-choux (25 st): Fördela smeten i valnötsstora klickar på
bakplåtspappersklädd plåt.

Krans (1 st): Lägg eller spritsa ut smeten till krans.

Grädda mitt i ugnen, bakelser ca 25 minuter, små petits-choux ca 15
minuter och kransen 25-30 minuter. Öppna inte ugnsluckan förren mot
slutet av baktiden. Bakverken är färdiga när de fått färg och blivit
lätta och höga. Låt dem kallna på galler.
Petits-choux recept på  enkel och lättlagad mat.