Petit four - kolatoppar


Antal portioner 15 Stycken

Ingredienser
2/3 Kakbotten; se recept på
-petit four-kakbotten
1 dl Sylt
KOLASÅS
1 3/4 dl Vispgrädde
3 msk Ljus sirap
2 dl Socker
En gnutta salt
100 g Mörk blockchoklad
2 msk Smör
GARNERING
Mandel; skållad
Physalisfrukter


Så här gör du:

Riktiga godisbitar blir petit four som täcks med kolaglasyr.

Dela kakbotten i två lika stora delar. Bred sylt över och lägg ihop.
Ta ut rundlar med ett litet glas eller skär i fyrkanter.
Värm grädde, sirap, socker och salt i en kastrull. Tillsätt
chokladen när sockret har smält och låt det sjuda 20-25 minuter.
Såsen ska vara ganska tjock. Lyft kastrullen från plattan och rör ner
matfettet. Bred eller häll försiktigt kolan över kakorna. Garnera med
mandel eller frukt. Låt stelna.
Petit four - kolatoppar recept på  enkel och lättlagad mat.