Petit four - kakbotten


Antal portioner 1 Kakbotten

Ingredienser
3 Ägg
1 1/2 dl Socker
2 dl Vetemjöl; ELLER
1 dl Vetemjöl; OCH
1 dl Sötmandel; riven
1 tsk Bakpulver
1 msk Vatten


Så här gör du:

Petit four uttalas "peti for" och betyder liten ugn på franska. De
läckra munsbitarna kan varieras på många olika vis och kan garneras
efter önskan.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulvet och
rör ner det i äggsmeten. Tillsätt vattnet. Bred ut smeten i
bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 5 minuter.
Strö lite socker på kakan och stjälp upp den. Drag bort pappret och
låt svalna.

Kakbotten kan användas till att göra till exempel chokladlådor,
kolatoppar och chokladbitar (se separata recept).
Petit four - kakbotten recept på  enkel och lättlagad mat.