Petit four - chokladlådor


Antal portioner 15 Stycken

Ingredienser
1/3 Kakbotten; se recept på
-petit four-kakbotten
200 g Mörk blockchoklad
1 dl Aprikosmarmelad
TRYFFEL
1 dl Vispgrädde
250 g Mörk blockchoklad
1 msk Vaniljsocker


Så här gör du:

De tar lite tid att göra men smakar gudomligt.

Skär sockerkaksbottnen i bitar, ca 3x3 cm. Smält blockchokladen
(härda om du vill) och bred ut den tunt på smörpapper. Skär i
fyrkanter 3x3 cm, precis som det börjar stelna. Låt stelna helt. Bred
aprikosmarmelad runt och på sockerkaksbitarna. Ta försiktigt loss
chokladrutorna och ställ runt om till små lådor där sockerkakan är
botten.
Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i grädden.
Smaksätt med vaniljsocker. Låt stå en stund.
Spritsa tryffeln i chokladlådorna. Garnera med till exempel
citronmeliss.
Petit four - chokladlådor recept på  enkel och lättlagad mat.