Petit-choukrans med bärfyllning


Antal portioner 1 Krans

Ingredienser
3 dl Vatten
1/2 msk Socker
75 g Smör
3 dl Vetemjöl
4 stor Ägg
FYLLNING
3 dl Vispgrädde
1 Äggula
1 msk Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Hallon; eller blåbär


Så här gör du:

En krans räcker till 8-10 portioner.

Koka upp vatten, socker och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet lite i
taget och rör kraftigt tills smeten släpper från botten och kanter. Ta
kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget, under kraftig
omrörning.
Lägg eller spritsa ut smeten till en krans på en plåt med
bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen vid 200° ca 50 minuter. Sänk
värmen till 175° de sista 10 minuterna. Öppna inte ugnsluckan förrän
mot slutet. Kransen är färdig när den blivit lätt och hög. Låt den
kallna på galler.
Klipp eller skär av ett lock på kransen. Fyll den strax före
serveringen. Vispa grädden. Vispa äggula, florsocker och
vaniljsocker. Rör ner i grädden. Blanda bär och grädde. Fyll i
kransen och lägg på locket. Sikta lite florsocker över.
Petit-choukrans med bärfyllning recept på  enkel och lättlagad mat.