Pestofylld skinkschnitzel


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
8 skiva Skinka; färsk, tunna skivor
-eller skinkinnanlår
4 skiva Bacon
TILL PESTON
100 g Valnötter; eller pinjenötter
1 bunt Basilika; färsk - en kruka
50 g Parmesanost; färskriven
1 tsk Citronskal
2 Vitlöksklyfta
1 nypa Svartpeppar
2 nypa Salt
1 dl Olivolja
TILL SERVERINGEN
Squash; i 2 cm tjocka skivor


Så här gör du:

Börja med peston. Lägg allt utom oljan i en matberedare eller mixer
och finfördela. Sätt till oljan medan matberedaren är igång. Smaka av
peston och bred ut hälften av den på fyra skinkskivor, lägg de andra
ovanpå och tryck till. Vira en bacon skiva runt vrje dubbelschnitzel
och grilla 2 1/2 - 3 minuter på varje sida. Skär squash i 2 cm tjocka
skivor, salta lätt och grilla ungefär lika länge som köttet.

Kommentar: Fläskkött behöver kryddas en hel del innan det läggs på
grillen. Det är därför bra att marinera det eller som här använda en
kryddig fyllning. Ta benfri skinka eller skinkinnanlår och be att få
det skuret i tunna skivor, högst 1 cm. Servera med grillad squash
och pasta som blandas med resten av peston. Skivade tomater är ett
bra komplement.
Pestofylld skinkschnitzel recept på  enkel och lättlagad mat.