Persiljejärpar i gräddsås


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Blandfärs av hög kvalitet
1 liten Riven gul lök
1 Ägg
2 dl Vatten
1 dl Fint hackad persilja
Sås
2 dl Buljong
2 dl Grädde
1 tsk Socker
Tomatsalsa
3 Tomater
3 liten Paprikor i olika färger
1/4 Färsk chili
1 Stjälk blekselleri
1 Vitlöksklyfta
1 Äggula
1 tsk Finstrimlad dragon
3 tsk Fransk senap
1/2 dl Majsolja
1/2 dl Olivolja
Salt och peppar


Så här gör du:

Tomatsalsa:
Skär tomaterna i klyftor och ta bort skinnet och kärnor.
Skär resten av grönsakerna i små tärningar
Lägg äggulan och dragon i en bunke och vispa ihop med senapen. Tillsätt oljan droppvis under ständig omrörning.
Blanda ner grönsakerna och smaksätt med salt och peppar. Ställ svalt.
Blanda färsen med övriga ingredienser i en bunke. Forma färsen till
spolformade järpar med hjälp av en stor matsked.
Stek järparna på medelstark värme i en stekpanna. Vänd dem då och då så de behåller formen. Tag upp dem och håll dem varma
Häll buljongen och grädden i stekpannan och vispa med en visp. Låt koka till en simmig konsistens och smaksätt såsen med socker, salt och
vitpeppar.
Persiljejärpar i gräddsås recept på  enkel och lättlagad mat.