Persiljejärpar i gräddsås Antal portioner 4 Portioner Ingredienser 400 g Blandfärs av hög kvalitet 1 liten Riven gul lök 1 Ägg 2 dl Vatten 1 dl Fint hackad persilja Sås 2 dl Buljong 2 dl Grädde 1 tsk Socker Tomatsalsa 3 Tomater 3 liten Paprikor i olika färger 1/4 Färsk chili 1 Stjälk blekselleri 1 Vitlöksklyfta 1 Äggula 1 tsk Finstrimlad dragon 3 tsk Fransk senap 1/2 dl Majsolja 1/2 dl Olivolja Salt och peppar Så här gör du: Tomatsalsa: Skär tomaterna i klyftor och ta bort skinnet och kärnor. Skär resten av grönsakerna i små tärningar Lägg äggulan och dragon i en bunke och vispa ihop med senapen. Tillsätt oljan droppvis under ständig omrörning. Blanda ner grönsakerna och smaksätt med salt och peppar. Ställ svalt. Blanda färsen med övriga ingredienser i en bunke. Forma färsen till spolformade järpar med hjälp av en stor matsked. Stek järparna på medelstark värme i en stekpanna. Vänd dem då och då så de behåller formen. Tag upp dem och håll dem varma Häll buljongen och grädden i stekpannan och vispa med en visp. Låt koka till en simmig konsistens och smaksätt såsen med socker, salt och vitpeppar.