Persikokaka med grädde


Antal portioner 1 Kaka

Ingredienser
2 Ägg
2 dl Socker
2 1/2 dl Vetemjöl
4 Persika; halvor konserverade
2 msk Mandel; flagad
50 g Smör
TILL SERVERING
2 dl Vispgrädde
2 msk Florsocker
1 msk Konjak; ev upp till 2, kan
-uteslutas helt


Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Visp ägg och socker pösigt. Rör i
mjölet. 3. Låt persikorna rinna av ordentligt. Skär dem i klyftor. 4.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Lägg i
persikorna. 5. Strö över mandeln. Hyvla smöret med en osthyvel och
täck ytan med de tunna smörskivorna. 6. Grädda kakan i nedre delen av
ugnen ca 30 min. 7. Vispa grädden och smaksätt med socker och ev
konjak.
Persikokaka med grädde recept på  enkel och lättlagad mat.