Pasta med skinka och salvia


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
1 1/2 dl Nykokt pasta
60 g Rökt skinka
1/4 Röd paprika
1 liten Gul lök
1 tsk Flytande margarin
50 g Färska champinjoner
1 dl Krossade tomater
3 Färska salviablad; ELLER
1 Krm torkad salvia
1/2 dl Hönsbuljong
Salt
Peppar


Så här gör du:

Strimla skinkan. Skär den urkärnade paprikan i bitar. Skala och hacka
löken och skiva svampen grovt. Fräs lök och paprika i margarinet i en
fettsnål panna. Tillsätt svampen och fräs ytterligare några minuter.
Häll i tomaterna och buljongen och låt puttra tills det mesta av
vätskan har kokat bort. Ta några tag med pepparkvarnen och tillsätt
lite salt. Blanda i skinkan och den hackade salvian. Servera med
pastan.

Om man är hungrig kan man öka mängden pasta med 3/4 dl.

VV-info: 1 MF, 2 P och 1-1 1/2 B per portion
Pasta med skinka och salvia recept på  enkel och lättlagad mat.