Parmesangratinerad dubbelomelett


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
6 Ägg
6 msk Mjölk
50 g Gorgonzolaost
Salt
Peppar
1 msk Smör; eller margarin
FYLLNING: SVAMPSTUVNING
1 l Färsk svamp; rensad, ELLER
200 g Blandsvamp på burk
2 msk Smör; eller margarin
2 1/2 msk Vetemjöl
2 dl Svampspad och mjölk
1 1/2 dl Grädde
1/2 dl Persilja; hackad
Salt
Peppar
GRATINERING
1 dl Parmesanost; ev det dubbla


Så här gör du:

Tid: ca 45 minuter varav 5-10 minuter i ugnen.

Extra god blir din omelett när den som här gratineras med parmesanost.
Vilka dofter den sprider!

Fyllningen: Rensa svampen om den är färsk, och skär i mindre bitar.
Häll spadet av burksvampen. Spar det att späda med. Smält hälften av
matfettet i en kastrull. Häll i svampen. Låt den småkoka tills all
vätska har kokat in. Tillsätt resten av matfettet och fräs svampen
några minuter. Strö på mjöl. Rör om. Späd med svampspad, mjölk och
grädde. Låt stuvningen koka på svag värme under omrörning, ca 10
minuter. Rör ner persiljan. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt
sidan.
Vispa ihop ägg, mjölk och mosad gorgonzolaost med några lätta slag
med visp eller gaffel. Smaka av med salt och peppar. Värm matfettet i
en stekpanna och häll hälften i av omelettsmeten. Grädda tills all
smet stelnat. Stjälp upp omeletten på ett ugnssäkert fat. Grädda en
till omelett av resten av smeten. Häll svampstuvningen över omeletten
på fatet. Låt den nygräddade omeletten glida över som ett täcke. Strö
på mycket parmesanost. gratinera i 250°, 5-10 minuter. Servera med en
blandad sallad och bröd.
Parmesangratinerad dubbelomelett recept på  enkel och lättlagad mat.