Parisare


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
3 skiva Vitt formbröd - längdskuret
Smör eller margarin
Hackad persilja
Färsblandning:
400 g Nötfärs
2 Kryddmått grovmalen peppar
1 tsk Salt
1 msk Potatismjöl
3/4 dl Grädde
3/4 dl Vatten
3/4 dl Finhackad lök
3/4 dl Finhackad inlagd rödbeta
3 msk Kapris
2 msk Smält smör eller margarin
1 tsk Soja


Så här gör du:

1 Sätt ugnen på medelvärme - c:a 225 grader. 2 Bred smör på
brödskivorna. Lägg dem på en lätt smord plåt. 3 Blanda färsen med
salt, peppar, potatismjöl, grädde och vatten. Rör
i lök, rödbeta och kapris. 4 Bred färsen på brödskivorna. Låt färsen
komma lite utanför brödet
eftersom den krymper något i ugnen. 5 Pensla färsen med smält smör,
utblandat med lite soja. Stek i
mitten av ugnen tills färsen är genomstekt och brödet knaprigt,
12 -15 minuter.

Strö över hackad persilja och strö längderna i mindre bitar.
Parisare recept på  enkel och lättlagad mat.