Paprikasallad


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
6 Paprika, grön
6 Paprika, röd
6 Paprika, gul
LAGEN
8 dl Vatten
1 1/2 dl Ättika, 24%
5 dl Socker
4 tsk Salt
4 skiva Muskotblomma; 4 bitar
2 tsk Senapsfrö, gula


Så här gör du:

1. Klyv och kärna ur paprikan, skär i strimlor.

2. Blanda till lagen och koka upp.

3. Lägg i strimlorna och låt koka upp. Koka därefter 5-8 min eller
tills paprikan är mjuk.

4. Ta upp strimlorna med hålslev och lägg i glasburkar.

5. Koka ihop lagen till simmig konsistens, ca 10 min.

6. Häll lagen över strimlorna så att de täcks väl. Sätt på lock.

Gott till stekt kött, hamburgare, pannbiff, sallader, fiskpinnar.

Förvara svalt. Färdig att äta efter några dygn. Hållbarhet 4-6 mån.
Paprikasallad recept på  enkel och lättlagad mat.