Pannkakstårta med köttfärsröra


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
3 Ägg
2 1/2 dl Vetemjöl
3 dl Grädde
3 dl Mjölk
1/2 tsk Salt
KÖTTFÄRSRÖRA
250 g Blandfärs
1 msk Olja
1 dl Matlagningsyoghurt
2 tsk Färsk ingefära; riven
1 tsk Ketjab manis; indonesisk
-soja, ev det dubbla
1/2 burk Böngroddar; eller
1/2 burk Krossade tomater
Salt
Örtpeppar
FYLLNING
2 paket Philadelphiaost; à 62 g
1 msk Gul lök; finhackad
1 msk Persilja; finklippt
1 msk Majonnäs; ev det dubbla
GARNERING
Paprikaringar
Coctailtomater


Så här gör du:

Tidsåtgång ca 45 minuter

Vispa samman ägg, mjöl, mjölk, grädde och salt till en slät smet.
Grädda pannkakorna i crépepanna och ej för tunna.
Gör köttfärsröran: Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet.
Finfördela med gaffel. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med
salt och örtpeppar. Låt puttra tills det mesta av vätskan har
avdunstat.
Blanda samman fyllningen. Lägg ihop tårtan med köttfärsröra och
fyllning. Spara lite fyllning till garnering. Garnera med
paprikaringar och spritsa rosor av fyllningen. Garnera runt om med
coctailtomater.
Pannkakstårta med köttfärsröra recept på  enkel och lättlagad mat.