Pannkakor med Lemon curd


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
LEMON CURD
2 Citron
2 1/2 dl Socker
50 g Margarin
2 Ägg
PANNKAKOR
1 1/2 dl Vetemjöl
1 Krm salt
3 dl Mjölk
2 Ägg
2 msk Margarin
TILL GRATINERING
1/2 dl Florsocker
1 tsk Vatten
3 msk Nötter; hackade


Så här gör du:

Börja med Lemon curd - citronkräm. Borsta och torka citronerna väl.
Riv av det gula på skalen och pressa ur saften. Blanda saft, socker
och margarin i en kastrull och värm under omrörning tills sockret
smälter. Vispa samman äggen, häll dem i kastrullen och sjud på svag
värme under omrörning tills krämen tjocknar. Blanda i citronskalet
och låt krämen svalna.

Nu pannkakorna: Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken och vispa
ihop till en jämn smet, tillsätt resten av mjölken och vispa till
sist i äggen. Tillsätt ev smält fett, då behövs det ofta inget extra
fett vid gräddningen. Grädda 2-3 små pannkakor (på båda sidor) per
portion. Bred på ett lager citronkräm och rulla ihop. Lägg
pannkaksrullarna på ett ugnssäkert fat.

Till gratineringen: Sätt ugnen på 275° eller grill. Rör ut
florsockret med vattnet och ringla det över pannkakorna. Strö nötter
över. Sätt in fatet i övre delen av ugnen några minuter. Servera
genast, gärna med en klick creme fraiche eller vispad grädde.

Citronkrämen som blir över kan förvaras i kylskåp någon vecka. Den kan
också frysas. Citronkräm/lemon curd passar bra på rostat bröd eller
skorpor. Om man blandar den med vispad grädde blir den en fräsch
tårtfyllning. Gräddade pannkakor går också bra att frysa.
Pannkakor med Lemon curd recept på  enkel och lättlagad mat.