Oxfilé med kryddstark sojasås


Antal portioner 6 Servings

Ingredienser
600 g Oxfilé i bit
1/2 tsk Salt
2 nypa Peppar, nymald
1 msk Olja
TILL SERVERING
Kryddstark sojasås; se sepa
-rat recept
GARNERING
Skivad friterad potatis
Glasnudlar
Chilifrukt i tunna strimlor


Så här gör du:

Gör först sojasåsen.

Förbered garneringen. Lägg glasnudlarna i ljummet vatten. Förväll
skivad potatis några minuter och låt dem rinna av väl. Fritera
därefter potatisarena gyllenbruna i rikligt med olja. Skär köttet i 1
cm tjocka skivor. Salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpana och
stek köttet 1 min på var sida. Lägg upp köttet på ett varmt
servringsfat och häll på den varma såsen. Garnera med friterade
potatis, väl avrunna glasnudlar och några tunna chilistrimlor.
Oxfilé med kryddstark sojasås recept på  enkel och lättlagad mat.