Oxfilé med getost och potatistoppar


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
4 Tjocka bitar oxfilé
4 skiva Getost; ca 1/2 cm tjocka
Smör; till stekning
2 dl Buljong
1/2 dl Rött vin
Maizenamjöl: till redning
100 g Rotselleri
100 g Palsternacka
500 g Potatis
1/2 dl Olja
4 Äggula
Salt
Peppar


Så här gör du:

Tidsåtgång ca 30 minuter.

Skala rotselleri, palsternackor och potatis. Koka i saltat vatten
tills de blir mjuka. Stöt med potatisstöt till mos. Tillsätt oljan,
smaksätt med salt och peppar. Rör till sist ner äggulorna. Moset får
inte vara för löst. Spritsa eller klicka ut topparna på en smörad
plåt och gratinera i 200° tills topparna blir bruna.
Platta till oxfiléerna med handen, krydda med salt och peppar och
stek dem ca 2 minuter på var sida. Ta upp dem och håll dem varma.
Häll i en matsked olivolja i stekpannan och vänd ostskivorna i den
varma oljan. Skölj ur stekpannan med vinet och buljongen, koka ihop
skyn några minuter och red av med lite maizenamjöl utrört i lite
vatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera på varma tallrikar med exempelvis smörstekta haricot verts
och en grönsallad.
Oxfilé med getost och potatistoppar recept på  enkel och lättlagad mat.