Ostäppelpannkaka


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
3 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
8 dl Mjölk
4 Ägg
3 dl Sveciaost, riven
2 nypa Muskot, riven
3 msk Smör, ev mindre
4 Äpplen


Så här gör du:

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken. Rör
ihop till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Tillsätt ägg, ost
och muskot. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunn klyftor. Låt
smöret smälta i en långpanna, 30-40 cm, i ugnen vid 225 grader.
Fördela äppelklyftorna i pannan. Håll på pannkakssmeten. Grädda i
nedre delen av ugnen ca 30 min, tills pankakan stannat och fått fin
färg. Servera ev med bräckt skinka och en sallad.
Ostäppelpannkaka recept på  enkel och lättlagad mat.