Ostpetit-chouxer


Antal portioner 60 Stycken

Ingredienser
100 g Smör
2 1/2 dl Vatten
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Muskotnöt; riven
2 1/2 dl Vetemjöl
4 Ägg
100 g Parmesanost; riven
Ägg; uppvispat, till
-pensling
1 dl Sesamfrön


Så här gör du:

Petit-chouxerna kan bakas i förväg och frysas in. Tina och värm i ugn
150° före servering.

Sätt ugnen på 200°. Värm smör och vatten i en tjockbottnad gryta
(gärna teflon) tills smöret smält. Använd en träsked och rör ner
kryddor och allt mjöl på en gång. Rör flitigt tills degen släppt
grytan och bildar en boll. Ta grytan från värmen och rör ner äggen,
ett åt gången. Rör ordentligt mellan gångerna. Blanda till sist ner
osten.
Klicka eller spritsa ut valnötsstora bollar på en plåt klädd med
bakplåtspapper. Pensla bollarna med uppvispat ägg och strö på
sesamfrön. Baka i ca 20 minuter tills de har fått fin färg. Gör ett
litet snitt så att ångan släpps ut. Då behåller petit-chouxerna son
rödhet och mjuknar inte
Ostpetit-chouxer recept på  enkel och lättlagad mat.