Ostpaj


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
PAJDEG
1 1/2 dl Mjöl
50 g Smör eller margarin
1 msk Vatten
FYLLNING
1 dl Riven ost
2 Ägg
2 dl Mjölk eller grädde
1 krm Salt
1 tsk Paprikapulver


Så här gör du:

Blanda ingredienserna till pajdegen väl och tryck ut den i en form.
Se till att den går upp ordentligt på kanterna. Om den kletar kan man
kyla den ett tag. Grädda skalet i 250 C ca 10-15 minuter tills det
får lite färg. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i
formen. Grädda tills smeten har stannat (stelnat) ca en kvart. Om man
gör en större paj (mer än 2 pers) kan man behöva sänka värmen till ca
210 grader och öka tiden till 30-60 minuter. Detta är en bra grund
till vilken paj som helst, bara stoppa i det som önskas, tex skinka
och purjolök, tomat och köttfärs, tonfisk och lök eller nåt.
Ostpaj recept på  enkel och lättlagad mat.