Ostglass från Möllans ost


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
8 Digestivekex
3 dl Vispgrädde
1 tsk Vaniljsocker
3 Äggula
2 dl Socker
100 g Mascarponeost; Philadelphia-
-ost eller naturell flödeost
-går också bra att använda
3 Äggvita
--SMAKSÄTTNING - OM MAN VIL-
Punch; eller
Likör; eller
1 dl Hallon; mixade


Så här gör du:

Smula hälften av Digestivekexen i botten på en form, gärna med
löstagbar botten. Ställ åt sidan.
Vispa grädden med vaniljsockret i en skål. Vispa osten, äggulorna och
sockret pösigt i en annan skål. Vispa vitorna till ett hårt skum i en
tredje skål. Blanda den vispade grädden i ostblandningen. Blanda
därefter försiktigt ned äggvitorna. Tillsätt ev smaksättning. Häll
smeten i formen med de smulade kexen och smula resten av
Digestivekexen ovanpå smeten. Ställ i frysen minst 2 timmar.
Garnera med färsk frukt eller färska bär, allt efter säsong och
tillgång.
Ostglass från Möllans ost recept på  enkel och lättlagad mat.