Ostfyllt kycklingbröst med svamp och jordärtskockssås


Antal portioner 4 Servings

Ingredienser
4 Kycklingfiléer, helst
Med skinn
Salt och peppar
100 g Lagrad prästost
8 Basilikablad
8 Jordärtskockor
1 Gul lök, finhackad
Salt o peppar
1 Hönsbuljongtärning
2 dl Vatten
2 dl Mjölk
2 dl Grädde
3 dl Blandad svamp
2 msk Smör


Så här gör du:

Gör ett snitt längs med kycklingfilén. Salta o peppra i snittet. Skär
4 stavar av osten och rulla in stavarna i basilikan. Lägg sedan osten
i snittet i kycklingen. Bind ihop med bomullsgarn. Skala och ansa
jordärtskockorna. skär dem i klyftor. Fräs den hackade löken i en
kastrull i resten av smöret utan att den tar färg.
Lägg i hönsbuljongtärning och häll över vatten, mjölk och grädde.
Låt koka upp. Lägg i jordärtskocksklyftorna och koka dem mjuka.
Lyft upp hälften av skockorna och passera eller mixa vätskan och resterande skockor till slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullenoch
smaka av med salt o peppar. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbrösten i resterande smöret tills de är genomstekta.
Ta upp kycklingbrösten och håll dem varma och fortsätt att steka svampen i stekpannan.
Häll över såsen och tillsätt jordärtskocksklyftorna.
Smaka av med salt o peppar.
Servera såsen med den nystekta kycklingen och kokt potatis.
Ostfyllt kycklingbröst med svamp och jordärtskockssås recept på  enkel och lättlagad mat.