Ostfyllda pannbiffar med fräst rödlök


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
450 g Nötfärs
1/2 dl Ströbröd
1 Ägg
1 1/2 dl Lättmjölk
1/2 Gul lök
Salt
Peppar
4 tsk Matfett
100 g Västanost; mager ost
4 Rödlök


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°. Blanda ströbröd, ägg och mjölk i en bunke, låt
stå en liten stund. Hacka den gula löken och rör sedan ner lök och
köttfärs i bunken med smeten. Smaksätt med salt och peppar. Dela
köttfärsen i två delar per portion och platta ut dem. Lägg en liten
bit ost i mitten på varje färsplatta, vik ihop den och forma biffen
rund. Bryn försiktigt i hälften av margarinet och ställ sedan
biffarna i ugnen ca 10 minuter. Strimla och bryn rödlöken i resten av
fettet under tiden, och servera sedan gärna med potatismos och en
grönsallad.

VV-info: 4 P, 1 MF, 1/3 dl M och 10 BK per portion biffar
Ostfyllda pannbiffar med fräst rödlök recept på  enkel och lättlagad mat.