Ostfylld burgare med rotfruktspytt


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Blandfärs
1 liten Gul lök
Smör att steka i
1 Ägg
1 dl Mjölk
50 g Cheddarost i bitar
Salt och peppar
Basilikasås
2 1/2 dl God buljong
2 dl Vispgrädde
20 Blad av färsk basilika
1 msk Fint hackad persilja
Pytt
50 g Kålrot
50 g Morötter
50 g palsternacka
50 g Potatis
25 g Rotselleri
1/2 Stjälk blekselleri
2 msk Olja
Salt och peppar


Så här gör du:

Hacka löken fint och låt den puttra i en matsked smör tills den blir
genomskinlig. Låt löken svalna och blanda ihop ingredienserna till
färsen.
Stek biffarna på medelstark värme 3 min på varje sida.
Håll biffarna varma.
Koka nu ihop buljongen med vispgrädden tills hälften av vätskan
återstår. Häll såsen i en mixer och mixa ner örterna. Smaksätt med salt
och peppar.
Skär rotfrukterna i 1 cm stora bitar och fräs dem mjuka i oljan. Krydda
med salt och peppar.
Servera biffen ovanpå rotfruktspytten och häll såsen runt om.
Ostfylld burgare med rotfruktspytt recept på  enkel och lättlagad mat.