Ostfrallor


Antal portioner 22 Bullar

Ingredienser
50 g Jäst
50 g Smör
5 dl Mjölk
1 1/2 tsk Salt
2 msk Ljus brödsirap
2 1/2 dl Ost; riven
14 dl Vetemjöl special
PENSLING OCH GARNERING
Ägg; uppvispat
Ost; riven


Så här gör du:

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt
mjölken och låt det bli fingervarmt (37°). Häll det över jästen och
rör om så den löser sig. Tillsätt salt, sirap, riven ost och det
mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig
(deg gjord på vetemjöl special behöver knådas extra kraftigt). Låt
den jäsa under duk ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på
nytt. Dela degen i bitar och forma runda, släta bullar av dem. Lägg
dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite riven ost.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225° ca 12 minuter. Låt bullarna
kallna på galler under duk. De går att frysa.
Ostfrallor recept på  enkel och lättlagad mat.