Ostbröd med oregano


Antal portioner 1 Ostbröd

Ingredienser
25 g Jäst
2 1/2 dl Mjölk
1 tsk Salt
1 msk Oregano
75 g Ost; riven
6 dl Vetemjöl
TILL PENSLING
Smör; smält
Oregano
Parmesanost; riven


Så här gör du:

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37° - fingervarmt.
Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt,
oregano och den rivna osten. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig.
Låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek.
Knåda degen lätt och dela den sedan i tre delar per bröd. Rulla ut
dessa till ca 4 dm långa rullar och fläta. Lägg flätan i en smord
avlång form (1 1/2 liter). Täck och jäs ca 30 minuter.
Pensla med smält smör, strö på lite oregano och riven parmesanost.
Grädda i 200° ugnsvärme ca 30 minuter. Kolla med en sticka när brödet
är färdigt. Ta ev ur formen och låt undersidan få lite färg på
ugnsgallret.
Låt brödet kallna på galler under duk.
Ostbröd med oregano recept på  enkel och lättlagad mat.