Ostbollar med parmesan


Antal portioner 110 Bollar

Ingredienser
75 g Smör
1 1/2 dl Vatten
10 g Jäst
50 g Parmesanost; riven,från påse
5 dl Vetemjöl
TILL PENSLING
1 Ägg
2 msk Salt; från kvarn, eller
-gourmetsalt


Så här gör du:

Smält smöret och tillsätt vattnet. Finfördela jästen, gärna i
matberedare. Häll över vätskan som ska vara fingerljum. Kör tills
jästen löst sig. Tillsätt ost och mjöl. Kör eller arbeta till en
smidig massa. Låt jäsa ca 35 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Forma degen till små kulor. Doppa i eller pensla
bollarna med uppvispat ägg. Vrid över lite salt eller smula
gourmetsalt och strö över det. Grädda mitt i ugnen 9-10 minuter tills
de har fått fin färg.

Pris februari 1996; ca 15 kr för 110 bollar.
Ostbollar med parmesan recept på  enkel och lättlagad mat.