Oslagbara smörgåstårtan


Antal portioner 8 Bitar

Ingredienser
12 skiva Vitt formbröd
Smör
2 Ägg
1 Äpple
2 burk Makrill i tomatsås
1 dl Gräddfil
1 dl Majonäs
2 msk Hackad dill
Garnering
Citronmajonäs i tub
100 g Rensade räkor (15 st)
1 burk Röd eller svart storkornig k
Citron
Dill
Några salldsblad


Så här gör du:

Hårdkoka äggen, spola dem kalla, skala och hacka. Hacka äpplet. Mosa sönder makrillen. Blanda ägg, äpple, makrill, gräddfil, majonäs och
dill.
Bred litet smör på brödet. Lägg 4 brödskivor intill varandra till en
fyrkantig botten. Bred över hälften av fyllningen. Lägg på 4 nya skivor
och resten av fyllningen. Täck med resten av skivorna. Svep t ex
plastfolie om och ställ svalt, gärna över natten.
Spritsa citronmajonäs i ett rutmönster ovanpå tårtan. Lägg räkor i
hälften av rutorna och kaviar i resten. Garnera med citronskivor och
dillkvistar. Lägg sallad runt tårtan.
Oslagbara smörgåstårtan recept på  enkel och lättlagad mat.