Olivsås


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
2 dl Gul lök; hackad, 1 lök ger
-ca 1 dl.
25 g Smör
3 skiva Skinka; tunna, finhackas
1 1/4 dl Vitt vin; torrt
2 dl Vispgrädde
1/2 Buljongtärning
1 msk Ljus fransk senap
2 msk Tomatpuré
1/2 tsk Paprikapulver
1 tsk Dragon
Örtsalt; om man vill
85 g Oliver med pimiento


Så här gör du:

Smält ner den hackade löken i smör på medelvärme och blanda i
finhachad skinka. Späd med vin och grädde. Smula ner buljongtärning
och tillsätt senap, tomatpuré och kryddor. Låt såsen få puttra ihop
ca 10 minuter. Blanda i skivade oliver och smaka av. Servera till tex
rostbiff med potatis och grönsaker.
Olivsås recept på  enkel och lättlagad mat.