Olivsoppa med ostchips   la Hans Alfredsson


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 dl Spenat
2 dl Vispgrädde
3 dl Sardellfyllda oliver
4 dl Buljong av god sort
1 Färsk parmesanost; 1 bit
3 Svarta oliver, finskurna
2 dl Lättvispad grädde
1 burk Murklor, konserverad, liten


Så här gör du:

Finhacka murklorna och skölj dem väl så att det
inte finns någon sten kvar.
Fräs murklorna i lite smör och krydda med salt
och vitpeppar. Låt kallna i kylen.

Hyvla tunna skivor av parmesanosten och lägg på
ett bakplåtspapper i ögrupperö så att varje grupp
blir ett lagom stort chips. Strö några skivade tunna
oliver över grupperna.
Baka av parmesanchipsen i 140-gradig varm ugn.
Om ugnen är för varm så bränns chipsen i
kanterna. De skall vara jämt gyllene.

Koka upp alla ingredienserna till soppan i en
lagom stor gryta. Sjud soppan i ca 5 min.
Observera varken salt eller peppar i soppan!
Oliverna är salta nog. Mixa allt i en mixer
(blender) till dess att soppan blir slät.

Blanda försiktigt murklorna med den lättvispade
grädden och klicka i soppan precis före servering.
Servera ostchipsen vid sidan av.

Smaklig måltid och hälsningar från Hans
Alfredson!
Olivsoppa med ostchips   la Hans Alfredsson recept på  enkel och lättlagad mat.