Ogrässoppa


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 1/2 l Svinmålla, nässlor, spenat
-eller mangold ELLER
400 g Djupfryst spenat
;Vatten
;1/2 tsk salt/liter vatten
2 msk Smör
3 msk Vetemjöl
5 dl Kokspad
6 dl Mjölk
1 Hönsbuljongtärning
1/2 tsk Salt
1/4 tsk Mald vitpeppar


Så här gör du:

Tillbehör: lökbröd

Ta bort de grövsta skaften, skölj mållan väl i kallt vatten. Nässlor
måste sköljas i flera vatten så att sanden kommer bort. Koka upp
vatten och salt. Lägg ner mållan och koka den i ca 3 minuter.
Nässlor, spenat eller mangold får koka ca 5 minuter. Sila ifrån
spadet, spara det. Hacka mållan. Smält margarinet i en kastrull, lägg
i hacket och fräs någon minut. Strö över vetemjöl och rör om, späd
med spadet, lite i sänder. Häll i mjölken och koka upp. Tillsätt
smulad buljongtärning och koka 3-4 minuter. Smaka av med peppar och
salt.
Ogrässoppa recept på  enkel och lättlagad mat.