Nötfärs med ris på asiatiskt vis


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
80 g Nötfärs
1 tsk Rapsolja
10 Cm purjolök; ev bara hälften
-strimlad
1 Morot; liten, strimlad
100 g Gröna bönor; i mindre bitar
Salt
Peppar
1 tsk Maizena
3/4 dl Grönsaksbuljong; från
-tärning
125 g Krossad ananas; i egen juice
1 1/2 dl Kok ris; helst jasmineris
Kinakål; strimlad, valfri
-mängd


Så här gör du:

Bryn färsen i hälften av oljan i en fettsnål panna. Krydda. Ta upp
köttet. Bryn grönsakerna i resten av oljan. Lägg ner försen och rör
om. Dofta maizena över och späd med buljong under omrörning. Låt
puttra några minuter och späd om det behövs med lite vatten. Rör ner
hälften av ananasen och hetta upp. Blanda restena v ananasen med
strimlad kinakål och servera till färsen och riset.

VV-info: 1 MF, 2 P, 1 B, 1 F, 10 BK
Nötfärs med ris på asiatiskt vis recept på  enkel och lättlagad mat.