Nässelsoppa


Antal portioner 0 Portioner

Ingredienser
1 1/2 l Nässlor; ev 2 l
1 l Kycklingbuljong, ev smaksatt
med anis,vitlök & fänkål
1/2 dl Vispgrädde
1/2 msk Vetemjöl
Salt
Peppar
Laxcreme
75 g Lax, varmrökt
2 msk Creme fraiche
2 msk Gräslök
Vitpeppar, nymalen


Så här gör du:

Tillagning:

Rensa och skölj nässlorna väl. Koka upp
buljongen. Blanda vispgrädden med mjölet till en
slät smet. Red buljongen med toppredningen.
(Alltså grädden och mjölet.) Koka buljongen i ca
10 minuter så att mjölsmaken försvinner.
Buljongen skall vara något simmig.
Lägg nässlorna i mixerglaset och slå på
kycklingbuljongen. Lägg i mer nässlor efter hand
och mixa soppan slät. Slå upp soppan i en kastrull
och sjud upp i en eller två minuter. Smaka av med
salt och peppar.
Rör ut laxköttet med lite créme fraîche och
gräslök. Smaka av med nymalen vitpeppar. Häll
upp soppan i djupa varma tallrikar. Lägg till sist i
en sked med lite laxcréme i varje tallrik.
Nässelsoppa recept på  enkel och lättlagad mat.