Newtons äppelkompott


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
1 kg Syrliga äpplen
1 msk Färsk ingefära; riven
1 Bit muskotblomma
1 Kanelstång
1 tsk Bruna senapsfrön
1 Krm salt
1 dl Honung
1 dl Äppelcidervinäger


Så här gör du:

Newtons kompott kokas naturligtvis helst på fallfrukt. Några maskhål
i? Utmärkt, rymden är ju full av gåtfulla sk svarta hål.

Skala äpplena, kärna ur dem och dela i bitar. Skala ingefäran pch riv
den grovt. Låt äpplen, kryddor, honung och vinäger puttra samman ca
25 minuter i en tjockbottnad kastrull. Låt svalna. Förvara i kyl över
natten så att smakerna får mogna.

Pris februari 1996; ca 35 kr för en omgång kompott.
Newtons äppelkompott recept på  enkel och lättlagad mat.