Nettans lilla varma


Antal portioner 4 Bitar

Ingredienser
6 skiva Vitt landgångsbröd
4 dl Riven lagrad ost; ev 5 dl
2 Tomater; ev 3
Persilja
Fyllning 1
Smör eller margarin
1 Gul lök
1 paket Bacon
200 g Kantareller
2 msk Pepparrot; ev 3 msk
1 msk Vetemjöl
2 dl Matlagningsgrädde
Salt och peppar
Fyllning 2
4 Kokta ägg
1 Knippa dill
1 1/2 dl Majonäs
Salt, peppar


Så här gör du:

Skala och hacka löken. Skär bacon i tärningar och dela stora svampar i bitar.
Bryn bacon, lök och svamp under omrörning i en stekpanna.
Smaksätt med pepparrot. Strö över mjölet, rör om och späd med grädden.
Låt koka upp, sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och
låt svalna. Skala och hacka äggen. Hacka dillen. Blanda hacket med
majonäs, smaka av med salt och peppar.
Lägg 2 brödskivor på en plåt med bakpapper och täck med
baconfyllningen. Lägg 2 skivor ovanpå och bred på äggfyllningen. Lägg
på de översta skivorna och bred osten över. Skiva tomaterna och lägg på dem.
Sätt in i 225° ugnsvärme i övre delen av ugnen tills osten smält
och fått litet färg. Dekorera med lite persilja.
Nettans lilla varma recept på  enkel och lättlagad mat.