Mustig boggryta


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Mager grisbog eller färsk
-skinka
2 tsk Curry
1 tsk Salt
2 msk Vetemjöl
2 Äpplen
1 Gul lök
1 Röd paprika
2 dl Vatten
1/2 Köttbuljongtärning
2 Bananer
Finhackad persilja


Så här gör du:

4 port lagas i 1,5 liters Römmertopf/Schlemmertopfgryta.

Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Skär köttet i smala strimlor.
Blanda samman curry, salt och mjöl, häll det över köttet och rör om.
Skär äpplena i klyftor. Skala löken och kärna ur paprikan och strimla
dem. Varva ner alltsammans i grytan, tillsätt vattnet och
buljongtärningen. Lägg på locket och sätt grytan i den kalla ugnen på
nedersta falsen. Sätt ugnen på 175°. Låt grytan stå ca 1,5 timme
eller tills köttet är mört. Lägg i bananskivorna och strö över
persiljan.

Servera kokt ris, 1,5 dl per portion, och en god sallad till.

VV-info: 2,5 P, 1 1/2 F, 16 BK, G, (1 B för riset) per portion
Mustig boggryta recept på  enkel och lättlagad mat.