Murkelsoppa med färskrökt Lax


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
SOPPA
80 g Murklor, konserverade
1 Lök, gul, finhackad
1 l Grädde
6 cl Madeira
1 Buljongtärning, kött
Salt & peppar efter smak
120 g Lax, färskrökt, strimlor
GARNERING
Kryddkrasse


Så här gör du:

1. Skölj murklorna & finhacka löken. 2. Fräs lök & murklor i lite
smör utan att de tar färg. Tillsätt den
smulade buljongen & vinet. Häll i gräddden 3. Koka ihop till lagom
konsistens & smaka av med salt & peppar. 4. Värm soppan strax före
servering och häll upp den i serveringsskålar.
Lägg i laxen. Garnera med kryddkrassen.

Om man inte vill använda så mycket grädde kan byta ut hälften mot
mjölk.

Dryck: Torrt vitt vin, helst Alsacevin.
Murkelsoppa med färskrökt Lax recept på  enkel och lättlagad mat.