Mörka såser


Antal portioner 2 Portion

Ingredienser
1 1/2 dl Buljong; av tärning
2 tsk Maizenaredning för mörka
-såser
Salt
Peppar
SMAKSÄTTNING
TOMATSÅS
1 msk Tomatpuré
CHILISÅS
1 msk Chilisås
SHERRYSÅS
2 tsk Sherry
MADEIRASÅS
2 tsk Maderia
GRÄDDSÅS
1 msk Matlagningsgrädde
SÖTSUR SÅS
1 tsk Sherry
2 Droppar citron
1 Litet stänk tabasco
KAPRISSÅS
1 msk Kapris
LÖKSÅS
2 msk Lök; mjukkokt, tex i mikron,
-hackad
CHAMPINJONSÅS
3 msk Champinjoner; hackade, för-
-vällda
PAPRIKASÅS
2 msk Paprika; hackad
1/2 tsk Lök; finhackad
1 krm Paprikapulver


Så här gör du:

Kok aupp buljongen, vispa i redningen, sjud 1 min. Blanda i
smaksättning och hetta upp. Smaka av med salt och peppar.

Tips: ett överblivet val matfett kan klickas i såsen för extra smak.

VV-info: 1 portion av såsen innehåller ca 15 BK.
Mörka såser recept på  enkel och lättlagad mat.