Mörk nötkola


Antal portioner 40 Stycken

Ingredienser
100 g Smör
1 1/2 dl Kaffegrädde
3 dl Socker
1 1/2 dl Sirap
Salt; ytterst lite
125 g Mörk blockchoklad
2 dl Hasselnötter; grovhackade


Så här gör du:

Smält smöret i grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker,
sirap och lite salt. Rör om. Koka upp blandningen, bryt ner
blockchokladen. Rör till den smälter. Koka utan omrörning.
Kontrollera att kolan är färdig genom att droppa ner i en kopp med
kallt vatten. När det går att forma en fast kula är kolan färdig.
Blanda ner nötterna och blanka av med en liten klick smör. Häll upp i
en liten väl smord form.

Skär i bitar och vira in i plastfolie eller cellofan när smeten har
stelnat.
Mörk nötkola recept på  enkel och lättlagad mat.