Moussefyllda chokladformar


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
6 Chokladformar; muffinsform-
-storlek
Frukt; om man vill, tex kiwi
-jordgubbar, banan
125 g Mörk blockchoklad
1 1/2 msk Florsocker
3 msk Kaffe; starkt
1 Äggula
2 dl Vispgrädde
GARNERING
Chokladfigurer
Citronmeliss


Så här gör du:

Mäktig chokladmousse med grädde ska avnjutas i små portioner. Den här
spritsar vi i chokladformar. Den som vill kan lägga frukt, till
exempel jordgubbar, i formens botten.

Ställ chokladformarna svalt på en bricka.
Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en stor skål. Smält i
vattenbad. Blanda i socker, kaffe och äggula och rör kraftigt. Låt
krämen svalna. Vispa grädden och blanda försiktigt ner den i
chokladen. Spritsa eller klicka moussen i chokladformarna. Låt stå
svalt en stund. Garnera och servera.
Moussefyllda chokladformar recept på  enkel och lättlagad mat.