Morots- och champinjonpaté


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
1 Lök
3 Vitlöksklyfta: pressad
400 g Morot
500 g Champinjoner
2 1/2 dl Cheddarost; riven
3 Ägg
2 1/2 dl Hasselnötter; malda
Lite olja
Örtsalt
Peppar
1 dl Persilja; hackad
TILL SERVERING
Salladsblad
Paprika
Persilja


Så här gör du:

Skala lök och morötter. Hacka löken och riv morötterna fint. Rensa
champinjonerna och skiva dem tunt. Fräs lök och vitlök i olja några
minuter utan att de tar färg. Rör ner svamp och låt sjuda på svag
värme ca 20 minuter. Nästan all vätska ska koka bort. Låt svalna.

Sätt ugnen på 175° och smörj en avlång form. Strö den med ströbröd
eller malda hasselnötter. Rör ner morötter, ost, ägg, hasselnötter,
persilja, och kryddor i svampblandningen. Blanda väl och häll ner det
i formen. Grädda väl i ca 50 minuter tills patén är fast och lite
uppblåst. Låt den kallna innan du skivar den. Lägg upp på salladsblad
och garnera med paprika och persilja.
Morots- och champinjonpaté recept på  enkel och lättlagad mat.