Minestronesoppa med ostsnittar


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
MINESTRONESOPPA
120 g Rökt skinka; mager
3 Morot
1 Bit rotselleri
1 Gul lök
125 g Potatis
4 dl Vitkål; finstrimlad
1 l Vatten
2 Buljongtärning
2 msk Tomatpuré
1 tsk Basilika; torkad
1 Vitlöksklyfta
2 dl Krossade tomater
30 g Snabbmakaroner; torr vikt
Salt
Peppar
GRILLADE OSTSNITTAR
4 skiva Vitt bröd; 30 g per skiva
20 g Lättmjukost
Persilja; hackad


Så här gör du:

Skär skinkan i små tärningar. Ansa och strimla rotfrukter och
grönsaker för hand eller i matberedare. Fräs skinkan och det rivna
tillsammans. Tillsätt vattnet, smula i buljongtärningen, lägg i
tomatpurén och krydda med basilika och vitlök. Låt koka på svag värme
ca 25 minuter. Lägg mot slutet i krossade tomater och snabbmakaroner.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda mjukost och persilja och bred på brödet. Lägg ihop skivorna
och grilla dem i en smörgåsgrill eller i ett våffeljärn. Dela bröden
i snittar.

VV-info: 1 1/4 P, 1 1/2 B och 10 BK per portion.
Minestronesoppa med ostsnittar recept på  enkel och lättlagad mat.