Middagslåda


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
5 Purjolökar
1 tsk Margarin
400 g Köttfärs
1 tsk Salt
1 Kryddmått vitpeppar
4 Tomater
3/4 dl Ost; riven
2 dl Gräddfil
2 tsk Pepparrot; riven


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär purjolöken i 10 cm långa bitar.
Förväll den 5-10 min i sjudande vatten. Smörj en ugnssäker form. Bred
ut färsen i formen. Salta och peppra. Lägg de skivade tomaterna
ovanpå färsen, tillsammans med den förvällda purjon. Strö över riven
ost. Grädda i ugnen i ca 30 min. Servera med kokt, färsk potatis och
en sås gjord på ett par dl gräddfil som smaksatts med ett par tsk
riven pepparrot.

Tid ca 15 min + 30 min i ugn.

1 portion med föreslagna tillbehör ger ca 500 kal, 27 g protein, 23 g
fett, 43 g kolh, 6 mg järn, 55 mg C-vitamin.
Middagslåda recept på  enkel och lättlagad mat.