Mexikansk gryta med hetta


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Nötfärs
2 Rödlök; finhackade
Olja; till stekning
3 Vitlöksklyfta: krossade
2 msk Farinsocker
200 g Krossade tomater
1 burk Kikärter; à 400 g
1/2 burk Röda bönor
3 msk Hot chilisås
1 msk Vinäger
Salt
Örtpeppar
Tabasco; om man vill
SERVERIING
Brytbröd


Så här gör du:

Tidsåtgång ca 30 minuter

Hetta upp oljan och fräs lök och nötfärs under omrörning tills den är
brynt och finfördelad med en gaffel. Tillsätt farinsocker och vitlök
samt tomatkrosset och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt kikärter och
bönor och låt småkoka ytterligare 5 minuter. Tillsätt chilisås och
vinäger och smaka av med salt och örtpeppar och eventuellt tabasco
efter smak. Servera grytan med brytbröd.
Mexikansk gryta med hetta recept på  enkel och lättlagad mat.