Marsipangodis


Antal portioner 10 Stycken

Ingredienser
100 g Sötmandel
2 msk Suketter Strö
3/4 Äggvita; ev något mer
1 msk Kakao


Så här gör du:

Koka upp lite vatten, lägg i mandeln och koka 1/2 minut. Häll av
vattnet och dra av skalet på mandeln. Torka den på hushållspapper.
Mal mandeln en eller gärna två gånger. Blanda den i en skål med
Suketter Strö. Vispa upp äggvitan lite lätt. Blanda den med mandeln
lite i taget. Hur mycket som går åt beror på hur stor äggvitan är.
Forma marsipanen till en jämn rulle och dela den i skivor. Rulla
varje bit till en rund eller avlång kula och vänd den i lite kakao.
Förvara marsipanbollarna kallt.

VV-info: 1/2 P, 1/2 MF och 15 BK, eller 65 BK, per kula.
Marsipangodis recept på  enkel och lättlagad mat.