Marängbotten med chokladgodis


Antal portioner 1 Tårta

Ingredienser
MARÄNGBOTTEN
3 Äggvita
2 dl Socker
1 dl Sötmandel; grovt hackad
FYLLNING
4 dl Mellangrädde
3 Äggula
1 dl Socker
2 Dubbel-Dajm
GARNERING
1 msk Kakaopulver


Så här gör du:

En tårta räcker till ca 10 bitar.

Sätt ugnen på 140°.
Vispa äggvitorna riktigt hårt med hälften av sockret. Bunken ska
kunna vändas upp och ner utan att vitorna rasar ur och smeten ska
vara blank. Vänd sedan med stora luftiga tag ner den resterande
sockermängden plus hackad mandel. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Rita en cirkel med 22 cm diameter. Fyll cirkeln med marängmassan.
Grädda på första falsen nerifrån i ugnen 60 minuter. Tag ut och låt
kallna.
Vispa grädden. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt och så länge
att inga sockerkorn känns i smeten. Hacka dajmbitarna ganska smått.
Blanda ner hälften av grädden i äggsmeten. Tillsätt dajmhacket och
sist resten av grädden med stora luftiga tag.
Lossa marängbotten från pappret och lägg den på ett nytt
bakplåtspapper. Sätt en krage av aluminiumfolie runt marängbotten, ca
6 cm hög. Fyll i dajmsmeten och sätt in tårtan i frysen. Se till att
den står plant.
Då tårtan har stelnat kan den packas in i folie och frysförvaras
uppåt en månad för den som vill förbereda i god tid.
Vid serveringen tas tårtan fram 25 minuter innan gästerna ska
serveras. Lägg den frysta tårtan på ett fat, sikta över lite kakao
och låt tina.
Marängbotten med chokladgodis recept på  enkel och lättlagad mat.