Marinerade vitlöksklyftor


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
Vitlök
Vitvinsvinäger
Olivolja
Provencalska örtkryddor


Så här gör du:

Ta isär vitlöksklyftorna men behåll skalen på de blir lättare att
skala efteråt.

Lägg klyftorna i kokande vatten 2 - 3 minuter.

Häll av vattnet och skala klyftorna. Pricka lätt med en gaffel i varje
klyfta. Lägg klyftorna i en skål och täck med vinäger. Låt ligga i 2
dygn.

Häll vinägern i en kastrull och koka upp, låt vitlöksklyftorna sjuda
några minuter.

Sila och lägg klyftorna i små burkar. Varva med provencalska
örtkryddor och häll till sist över olivolja så det täcker.

Passar bra som tillbehör till lammkotletter eller som tilltugg till
drinken.
Marinerade vitlöksklyftor recept på  enkel och lättlagad mat.