Marinerade grönsaker med dansk fetaost


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
MARINAD
1 msk Vitvinsvinäger
3 msk Olivolja
2 msk Vatten
3 msk Persilja, hackad, färsk
1 msk Kapris, hackad
Vitpeppar, nymalen
GRöNSAKER
3 dl Vatten
1 Vitlöksklyfta
200 g Morötter
200 g Potatis
200 g Bladselleri
200 g Fetaost, dansk


Så här gör du:

(Alla grönsaker skall skäras i små tärningar, fetaosten skall smulas.)

Vispa ner oljan i vinägern droppvis. Vispa i vattnet. Blanda till
sist i persilja och kapris.

Häll vattnet i en kastrull och pressa vitlöken. Lägg i potatis och
morötter och koka sakta i ca 5 min. Grönsakerna skall ha en liten
kärna (= vara lite al dente). Tag av från värmen och blanda i
bladselleri och låt allt dra ca 1 min. Häll bort vattnet och lägg
grönsakerna på ett fat. Häll marinaden över och ställ i kyl ca 2
timmar. Rör om då och då.

Servera med smulad fetaost över och ev. rökt skinka och nybakat bröd.
Passar även till stekt/grillad fisk eller kött.
Marinerade grönsaker med dansk fetaost recept på  enkel och lättlagad mat.