Marinerade blomkålsbuketter


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
1 Blomkålshuvud; litet
1/2 dl Persilja; slätbladig hackad
2 msk Vitvinsvinäger
2 msk Vatten
4 msk Olja; gärna olivolja
1 tsk Italiensk salladskrydda
1 tsk Socker
2 Vitlöksklyfta; ev fler


Så här gör du:

Dela blomkålen i små buketter och koka dem ett par minuter i
lättsaltat vatten. De ska ha kvar det mesta av sin knaprighet. Häll
av kokvattnet och blanda den varma blomkålen med persiljan. Rör
därefter samman övriga ingredienser och häll över. Låt stå övertäckt
minst ett par timmar kylskåp men gärna till påförljande dag, rör om
någon gång under tiden.

Om man inte gillar vitlök kan man hoppa över den, det blir gott i
alla fal (Min anm; tvivlar jag starkt på...:-))
Marinerade blomkålsbuketter recept på  enkel och lättlagad mat.